Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 januari 2017 | 08:15

Titeln till ”Star Wars: Episod VIII” är klar sedan länge

Men Rian Johnson vill hålla på hemligheten ett tag till. Här är också tre andra saker som kom fram i den senaste intervjun.
Titlar till kommande ”Star Wars”-filmer har varit föremål för många gissningar och spekulationer de senaste åren. Rian Johnsons ”Episod VIII” är absolut inget undantag, men de flesta förslag vi hört är troligen fel. Titeln är nämligen spikad sedan något år tillbaka.

- Det fanns med i det allra första manusutkastet jag skrev, säger regissören till USA Today.

- Men allt har sin tid, tillägger han.

Medan ”Rogue One” rullar för fullt på biodukarna är det dags att börja räkna ner till premiären av ”Episod VIII”, som fortsätter på berättelsen från J.J. Abrams ”The Force Awakens”. Rian Johnson avslöjar ytterligare några trevliga nyheter i samma intervju:

1. ”Episod VIII” blir ett kul äventyr

Istället för att bli ”den mörka mittenfilmen” vill Rian Johnson ta med fansen på ett underhållande äventyr. 

- Jag vill att det ska vara skoj och kul, på samma sätt som ”The Force Awakens” och originalfilmerna, säger han. 



2. Vi får veta mer om de tre hjältarna

Vad gäller Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) och Poe (Oscar isaac) plockar filmen upp där vi lämnade dem, samtidigt som publiken ska få lära känna trion bättre.

- Jag ville ta reda på mer om dem, och inte bara deras bakgrund. Jag ville se vad deras största utmaning just nu kan bli, kasta in dem i det - och hur de skulle hantera det.

3. Vad pågår med Luke Skywalker?

Rian Johnson, ett stort fan av Mark Hamills Jedi-riddare, förstår att vi väntar på en del svar kring vad som pågår med Luke. ”Episod VIII” kommer börja där ”The Force Awakens” slutade, där Rey hittade honom på en avlägsen ö. Han kallar det för filmens "emotionella ingång" och under historiens gång ska vi få se Rey och Lukes relation utvecklas.

- Båda vet inte vad som ska ske, och har så många förväntningar. Det känns som när man går igenom tonåren, början på ett nytt kapitel i våra liv.

Det är också klart att nyligen bortgångna Carrie Fisher har spelat in scener som Prinsessan Leia till ”Star Wars: Episod VIII”. Filmen får svensk biopremiär 15 december i år.
| 11 januari 2017 08:15 |