Film

Skribent

Annons

30 mars 2018 | 18:00

Plejmo tipsar: 8 svenska filmer att streama i påsk

Biosuccén "Solsidan" och Guldbagge-vinnaren "The Nile Hilton Incident" finns nu att hyra på Plejmo.
2017 var ett starkt år för svensk film på bio. Det märks inte minst nu på streaming-tjänsterna, där titlar som "Borg" och "Solsidan" toppar listorna över mest uthyrda filmer. Här bad vi Plejmo att tipsa om några av de hetaste svenska titlarna i utbudet just nu. Klicka på respektive titel för att läsa mer om varje film.
 
Påskkampanj! Fyll på din filmkassa på Plejmo och få upp till 20% i bonus. Läs mer här...
 
 
Världen höll andan när Björn Borg mötte John McEnroe i en intensiv Wimbledon-match år 1980. I en av förra årets mest omtalade svenska filmer spelas huvudrollerna av porträttlika Sverrir Gudnason och Shia LaBeouf.
 
En miljon biobesökare kan inte ha fel! Karaktärerna från "Solsidan" är tillbaka i ett större format, med samma humor och igenkänning som alltid. Den här gången vill Mickan spendera sommaren i lyxiga Torekov, och alla vänner får följa med.
 
Årets stora vinnare på Guldbaggegalan är en svensk thriller på arabiska. Fares Fares spelar en korrupt kriminalare som stöter på ett lik på ett hotellrum. Han trotsar allas råd om att ge upp fallet, och följer spåren hela vägen till Kairos mäktigaste män. Snyggt och spännande, i regi av Tarik Saleh.
 
 
Sverige på 1930-talet. Elle Marja växer upp i den samiska byn och är bara 14 år när hon får ta över som renskötare i familjen. Men den hårda skolan och den dåliga stämningen på byn gör henne på dåligt humör, och en dag får Elle nog.
 
Axel Petersén och Måns Månsson står bakom en mörkt humoristisk dramafilm där vi följer en äldre kvinna som just ärvt ett hyreshus. Plötsligt måste hon ta itu med klagande hyresgäster, lagliga problem och lata fastighetsskötare. "Toppen av ingenting" visades på Berlins filmfestival, och visas samtidigt på bio och video-on-demand.
 
Martin Beck är tillbaka i tjänst när ett terrothot skakar om Stockholm. Tillsammans med kollegorna måste han stoppa hotet innan det är för sent. Den första av årets fyra Beck-filmer finns nu att hyra.
 
 
Två systrar tar med sin mamma på solsemester för att fira hennes 60-årsdag. Inger har just lämnat sin man så döttrarna tävlar om att pigga upp hennes humör. Varma skratt med Suzanne Reuter, Liv Mjönes och Jennie Silfverhjelm.
 
Helena Bergström har regisserat denna feelgood-historia om ung kärlek i cirkusmiljö. Det handlar om Hugo, som har svårt att komma över förlusten av sin stora kärlek. Efter en cykelolycka vaknar han upp på en magisk plats, fylld av udda karaktärer.
 
| 30 mars 2018 18:00 |