Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

31 mars 2024 | 22:00

Nu på Netflix: Blodig splatterfest för folk som älskar rockmusik

Lika oväntat som underhållande när Foo Fighters ska spela in i Studio 666.
Det borde kanske inte kommit som någon större överraskning, Foo Fighters har sedan länge visat att de är ett band med humor och självdistans. Men många av oss höjde ändå på ögonbrynen när det visat sig att bandet i största hemlighet spelat in en skräckkomedi.
 
Så här i efterhand är vi oerhört glada att de gjorde det.
 
Det legendariska rockbandet med Dave Grohl i spetsen ska spela in tionde album. De drar till en herrgård i Encino, Kalifornien, en herrgård vars historia genomsyras av grym rockmusik - och övernaturliga krafter. När det visar sig att Grohl drabbats av skrivkramp måste han slåss mot både den och det övernaturliga, innan mörkrets krafter tar deras liv och stoppar deras album från att bli färdigt.
 
I sin recension beskrev Andreas Samuelson "Studio 666" som opretentiös underhållning med härlig blandning av rockmusik och splatter.
 
"En fånig men härlig splatter-fest för fans av både genren och bandet (även om du inte behöver gilla de senare för att uppskatta filmen). Den lär inte vinna några stora priser men lyckas ändå landa tryggt mellan renodlad parodi och blodig skräck med en framtida kultstatus som mer än troligt resultat."
 
Och från idag kan du streama den på Netflix!
 
 
| 31 mars 2024 22:00 |