Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

2 februari 2024 | 08:00

Wow! En 15 meter lång kvinna får nytt liv av Tim Burton och Gillian Flynn

Efter succén med dockan "Barbie" vänder sig nu Hollywood till helt andra storlekar och ger grönt ljus för en remake av "Attack of the 50 Foot Woman".
Tim Burton, som snart är aktuell med uppföljaren till sin 80-talsklassiker "Beetlejuice", kommer titta ännu längre tillbaka för sitt nästa projekt.
 
Deadline rapporterar nämligen att regissören kommer ta sig an en ny version av lågbudgetrullen "Attack of the 50 Foot Woman" från 1958. Med Gillian Flynn på manus.
 
En inte helt väntad kombination av personer och projekt, men det gör det hela ännu mer intressant. Flynn är författaren och manusförfattaren bakom "Gone Girl" och HBO-serien "Sharp Objects", och det blev nyligen känt att hennes andra roman "Dark Places" också blir tv-serie.
 
Det här blir andra remaken av "Attack of the 50 Foot Woman", som gjordes om 1993 med Darryl Hannah i titelrollen. Den svenska titeln blev då "Wow! Min fru är sexig jätte".
 
Originalversionen handlar om en utnyttjad societetskvinna som växer till gigantisk storlek efter ett möte med rymdvarelser, och sedan sätter efter sin otrogne make för att hämnas på honom.
 
Vill du se filmen från 1958 så går det att hyra eller köpa den hos SF Anytime eller iTunes.
 
 
Har du sett originalet?
| 2 februari 2024 08:00 |