Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

23 oktober 2023 | 20:30

Tidig julklapp! Norsk skräcktomte dyker upp på bio i november

Också trött på alla mysiga, romantiska, förutsägbara julfilmer?
Varför är det en speciell känsla med att twista om julfilmer och mixa de med antingen mörk humor, våld eller action? Genom åren har vi fått allt från “Violent Night” till “Krampus" och för oss som inte riktigt lockas av ordinarie mysvänliga julfilmer är dessa välkomna inslag.
 
Nu är det grannlandet Norge som ger sig in i leken med ”There’s Something in the Barn” och ger oss skräckfantaster en tidig julklapp redan om några veckor.
 
Pappa Bill och hans amerikanska familj ärver en gård i de norska fjällen och bestämmer sig för att flytta dit för att börja om på nytt. Snabbt inser sonen Lucas att det bor en ruskigt gammal gårdstomte i ladan. Inte nog med det, utan tomten har några regler som Lucas tålmodigt berättar för sin familj. Men ingen lyssnar på honom, reglerna bryts och gårdstomten bestämmer sig för att ta saken i egna händer...  
 
Magnus Martens ("Fear the Walking Dead") regisserar skräckkomedin och vi ser bland annat Martin Starr i rollen som pappa Bill. Av trailern att döma ser detta ut att bli en galen åktur med lika mycket våld som skratt och överraskande många gårdstomtar.
 
“There’s Something in the Barn” har svensk biopremiär den 17 november. Se trailern:
 
 
“Kommer du se “There’s Something in the Barn”? Kommentera nedan.  
| 23 oktober 2023 20:30 |