Klipp

Skribent

Viktor Jerner

3 februari 2016 | 20:00

Se tidernas coolaste "mexican standoff"

Vapnen är laddade. Stressen byggs upp. Ingen kan avfyra. Ingen kan fly.
"En konfrontation mellan två eller fler parter där ingen deltagare kan avancera eller retirera utan att utsätta sig själv för fara" står det på "mexican standoff"-sidan på Wikipedia, och svårare än så är det inte. Ofta förknippar vi givetvis detta med klassiska sådana scener i diverse filmer, då ofta med någon sorts skjutvapen involverade i själva konfrontationen. Ingen kan avfyra sitt vapen utan att offra sig själv, men ingen kan fly. Det är ett väldigt enkelt koncept och det känns som att man borde vara trött på det vid det här laget, men spänningen som det nästan alltid resulterar i tycks vara outtömlig.

Personerna bakom den sköna Youtube-kanalen Burger Fiction har nu gett oss som gillar den här typen av scener en tidig (eller snarare försenad kanske?) julklapp. De har nämligen klippt ihop ett fint "mexican standoff"-montage med material från över 40 filmer. Allt är sammanställt som en enda stor och oändligt episk standoff - tidernas coolaste? -med en nervig start, svettigt förhandlande i mitten och ett explosivt klimax på slutet. Ljuvligt. Kolla in själva nedan:

(En sak är säker efter att ha sett detta klipp; Quentino Tarantino, John Woo och Martin McDonagh missar aldrig en chans att skriva in en sådan här scen i sina filmer.)


Vilken är din favorit bland alla dessa härliga "mexican standoff"-scener?
| 3 februari 2016 20:00 |