Serie

Skribent

Adrian Mirgolozar

18 april 2019 | 11:45

"The Witcher" släpps i höst

Netflix presenterar några av årets serie- och filmpremiärer. Även titlar som Martin Scorseses "The Irishman" och Michael Bays "6 Underground" är planerade för premiär sent 2019.
Under denna vecka berättade Netflix-chefen Ted Sarandos om kommande projekt för resten av 2019, och nämnde bland annat den väldigt efterlängtade serien "The Witcher" som är på väg mot slutet av året.
 
- Under tredje kvartalet har vi nya avsnitt och säsonger på några av våra mest tittade och omtyckta serier, med "Stranger Things", "La Casa de Papel", "Orange Is the New Black", "Tretton skäl varför" och "Elite" (som blev en stor hit för oss från Spanien). Dessutom släpps Ryan Murphys "The Politician", en ny serie som vi tror tittarna kommer älska.
 
- Kollar man sedan på fjärde kvartalet kommer några av våra större investeringar släppas, som exempelvis "The Irishman" och "6 Underground". Vi har även en massiv originalserie som spelas in i Ungern för tillfället vid namn "The Witcher", vilket är en stor europeisk titel inom romaner och spel.
 
Fjärde kvartalet innebär då ett premiärdatum mellan oktober till december, så det återstår att se när "The Witcher" kommer släppas på streamingtjänsten. 
 
"The Witcher" är baserad på den populära fantasyromanen av Andrzej Sapkowski, som berättar historien om monsterjägaren Geralt från Rivia och hans strider mot olika typer av varelser. Serien har potential att bli den nya "Game of Thrones" i form av popularitet, vilket kan resultera till en rad av säsonger. Henry Cavill ("Man of Steel") spelar rollen som den karismatiske Geralt.
| 18 april 2019 11:45 |