Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 augusti 2020 | 17:45

"The Witcher" blir "Pokémon Go"-liknande mobilspel

Den galet populära "The Witcher"-serien blir snart ett mobilspel, inspirerat av "Pokémon Go".
De polska fantasyböckerna "The Witcher", som blivit till populära tv-spel och nyligen en välproducerad tv-serie på Netflix, blir nu även mobilspel i form av "The Witcher: Monster Slayer"
 
Av trailern att döma ser det ut att vara ett så kallat AR-spel ("augmented reality") i stil med "Pokémon Go". Till skillnad från det, där du fångar färgglada monster, gäller det här att slakta monster kända från "The Witcher".
 
 
I spelet ska du utforska den verkligen världen samtidigt som du spårar, studerar och slåss mot monster. För att klara de allra svåraste fienderna gäller det att utnyttja dygnscykeln och väderförhållanden samt brygga kraftfulla drycker, bygga bomber och uppgradera din karaktär. 
 
"Spelet innehåller ävenbäven uppdrag inspirerade av serien, och tar spelaren på fullfjädrade äventyr som tar dem till hjärtat av vad det betyder att vara en professionellt monsterjägare", skriver utvecklarna. 
 
"The Witcher: Monster Slayer" förväntas släppas någon gång under året till både iOS- och Android-mobiler, gratis att spela men med mikrotransaktioner.
 
Ser du fram emot att slakta monster från "The Witcher"-serien"? 
| 26 augusti 2020 17:45 |