Exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

17 oktober 2023 | 17:00

Svensk premiär för "The Winter King": Ny serie om Kung Arthur kommer till Viaplay

Winter is coming… och med den också ”The Winter King”, en ny tv-serie för dig som inte får nog av svärd och maktspel.
Historiker är inte helt säkra på om Kung Arthur var en verklig person. Men legenden om honom är i högsta grad levande, inte minst då han är en populär hjälte att skildra i film och tv. Nu kommer tv-serien som skildrar krigaren Arthur Pendragons väg till makten i ett splittrat Storbritannien - ”The Winter King”.
 
Handlingen utspelar sig på 500-talet och bygger på Bernard Cornwells boktrilogi, en blandning av historisk fiktion och legender om Kung Arthur. Av trailern att döma väntar här en hel del svärdstrider, blodigt våld och politiska rävspel.
 
Är detta då serien som ska stilla suget i väntan på mer ”House of the Dragon”? Hollywood Reporter skriver i sin recension att, nja…
 
”The Winter King är en av många serier som försöker imitera Game of Thrones. Och som många andra bekräftar den bara hur unikt originalet var. Den nya serien är dock inte helt utan tjusning, och en stor fördel är en stabil rollista. Men en skakig start kan skrämma bort potentiella fans i förtid.”
 
I huvudrollen får vi se Iain de Caestecker, känd från Marvelserien ”Agents of SHIELD” och filmen ”Overlord”. Bland regissörerna finns Otto Bathurst, som gav oss legenden om Robin Hood som ett fartfyllt actionäventyr på bio 2018.
 
Serien hade sin amerikanska tv-premiär i augusti. Och nu är det klart att den kommer till Sverige inom bara några veckor. MovieZine kan exklusivt avslöja det svenska premiärdatumet för ”The Winter King”: den 26 november på streamingtjänsten Viaplay.
 
| 17 oktober 2023 17:00 |