Film

Skribent

Annons

6 april 2023 | 19:00

Äntligen! Nu kan du förboka kultrullen ”The Warriors” på blu-ray

Klassiska slagsmålsfesten ”The Warriors” släpps på blu-ray i snygg limiterad utgåva. Förhandsboka den redan idag så du inte går miste om ett exemplar. ”Can you dig it”?
Artikeln innehåller sponsrade länkar. MovieZine tipsar om produkter och erbjudanden hos våra samarbetspartners.
 
Actionfilmen där unga grabbar och tjejer lever rövare i sammansvetsade gängligor i New Yorks nattliv blev ett fenomen. När gängen delade ut däng på truten och andra våldsamheter mot varandra stup i kvarten bevisade ”The Warriors” en gång för alla att videovåld är underhållande.
 
”The Warriors – krigarna” blev den aningen tillkrånglade, svenska titeln när filmen släpptes i slutet av 70-talet, och det var nästintill ett mirakel att den efter många om och men släpptes lös helt ocensurerad här i Sverige med tanke på den då stundande videovåldsdebatten.
 
Nu är det dags för ”The Warriors” att fajtas igen då filmen släpps på remastrad blu-ray i tjusig stållåda i begränsad upplaga. Ta tillfället i akt och förhandsboka den hos CDON. Utgåvan släpps den 22 maj.
 

Köp ”The Warriors" Limited Steelbook hos CDON

 
 
Passa på att ersätta din gamla VHS-utgåva som samlar damm då det är så himla bökigt att plocka fram den där videobandspelaren varje gång du vill återse gängkrigarnas våldsamma upptåg. Så på med skinnvästen och nostalgibrillorna – nu har du chansen uppleva ”The Warriors” med ultraskarp bild och bioljud.
 
För den oinvigde handlar denna klassiker om ungdomsgänget The Warriors som blir oskyldigt anklagade för att ha mördat en stor ledare vid ett fredsmöte mellan New Yorks gängligor. Deras nattliga hemfärd till deras territorium blir inte enkel när de drabbar samman med de mordiska rivalgängen som suktar efter hämnd...
 
 
Repliker som ”Warriors, come out to play” och ”Can you dig it?” blev ett par framstående citat som får flera boomers att rysa av nostalgi. Håll även öronen öppna för Genya Ravans svängiga soundtrack ”Love is a Fire”.
 
Om du inte har sett denna kultklassiska slagsmålsfilm eller bara vill återuppleva den i förbättrad bildkvalité så finns den nu att förhandsboka hos CDON för 199 kr.
| 6 april 2023 19:00 |