Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 juni 2014 | 16:00

"The Walking Dead"-skaparen lovar svar i säsongsstarten

I oktober är det dags för den femte säsongen av AMC:s zombiedrama. Skaparen Robert Kirkman har en del att avslöja om vad som väntar.
Nedanstående artikel innehåller spoilers för den kommande säsong fem av "The Walking Dead" - läs vidare på egen risk!

När säsong fyra slutade hade Rick, Daryl, Maggie och Glenn precis blivit tillfångatagna av folket i Terminus, stället som skulle varit en fristad. 

- I säsongspremiären kommer vi ge massor av svar till vilka folket i Terminus är, vad de gör och varför de gör det, sade Kirkman i en intevju med Entertainment Weekly Radio, som Digital Spy lyssnat på.

- Och i slutet av avsnittet kommer du ha en större förståelse för vad som pågår där och varför de är så viktiga för serien, fortsatte han och sa sedan: 

- Och just det, Daryl dör!

Vilket får tolkas som ett skämt då Norman Reedus rollkaraktär, som enkom är ett TV-påhitt och som inte finns i serieböckerna, är en av de absolut populäraste i TV-serien. 

Kirkman nämnde också att han tror att "The Walking Dead" kan fortsätta minst lika länge som serieböckerna TV-serien baseras på. 

- Jag håller fortfarande på med seriealbumen och planerar att göra så i många år framöver. Numren jag är på nu skulle kunna överföras på en säsong 10, 11 eller 12, lite beroende på hur vi tänkt göra det. 

- Men om vi är realistiska, så hoppas och ber jag för att vi åtminstone får sju säsonger, medgav han.

I Sverige visas "The Walking Dead" i Kanal 9 där datum för femte säsongen ännu inte är offentliggjort. Föregående säsong startade dock i december, så en kvalificerad gissning är därikring.
| 27 juni 2014 16:00 |