Serie

Skribent

Alexander Svensson

6 februari 2024 | 14:30

"The Simpsons" förutspådde Apple Vision Pro i ett avsnitt från 2016

"The Simpsons" har skådat in i framtiden ännu en gång.
Apple har i veckan lanserat sin senaste produkt, Apple Vision Pro, ett virtuellt headset som låter användaren styra den virtuella världen via saker som gester och ögonrörelser. Sedan släppet av Vision Pro har glada användare knatat runt på stan iförda sitt headset, och till synes mer fokuserade på den virtuella världen än verkligheten runt omkring dem.
 
Nu har det på sociala medier observerats att utvecklingen påminner en hel del om gamla “Simpsons”-avsnittet “Friends and Family” från 2016. I det avsnittet lanserar Mr. Burns ett virtuellt headset, vilket leder till invånarna i Springfield börjar leva närmast helt och hållet i en virtuell värld.
 
 Två klipp från X har uppmärksammats på nätet, där det ena visar ett montage ur “The Simpsons”-avsnittet, och det andra en video från verkligheten med Apple Vision Pro. Och ja, helt olikt är det inte. Se inläggen här nedan:
 
 
 
“The Simpsons” lyckas med jämna mellanrum förutspå framtida händelser. Bland annat sände man redan år 2000 ett avsnitt där Donald Trump var USAs president, vilket som bekant blev verklighet 2016.
 
Är du intresserad av att testa Apple Vision Pro, eller ser du hellre om ett par “The Simpsons”-avsnitt?
 
The Simpsons förutspår inte bara framtiden. De skojar om Sverige också, vilket man kan läsa mer om här.
| 6 februari 2024 14:30 |