Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 januari 2022 | 09:35

Netflix gör en engelskspråkig remake på actionsuccén "The Raid"

Michael Bay och regissören Patrick Hughes står redo att förstöra en actionklassiker.
Den indonesiska actionsuccén "The Raid" ska få sin amerikanska nyinspelning till slut. Originalfilmens regissör Gareth Evans producerar filmen tillsammans med actionkungen Michael Bay.

Registolen går däremot till Patrick Hughes, känd för "The Expendables 3" och de två "The Hitman's Bodyguard"-filmerna. Inte direkt ett namn som inger förtroende hos hardcore-actionfans, men producenterna verkar taggade på hans "unika vision":

- Det kommer bli en helt originell nytolkning, som hanterar materialet med stor respekt men också ett nytt perspektiv som kommer bana en helt egen väg i actiongenren, lyder en kommentar till Deadline.
 
 
Med högt tempo och brutala martial arts-scener blev den våldsamma "The Raid - Uppgörelsen" från 2011 snabbt en modern klassiker i sin genre. Filmen följde en elitstyrka som fångades i en byggnad styrd av en hänsynslös gangster med en mordisk armé. (Uppföljaren "The Raid 2" är otroligt nog ännu vassare.) Remaken kommer att utspela sig i Philiadelphia, i en stadsdel känd som "Badlands" på grund av våldet och drogerna som florerar.

Efter flera års snack om en amerikansk version av "The Raid", och ett antal regissörer och skådisar som kommit och gått, börjar projektet nu få fart med Netflix som beställare.
 
Vad tror ni om en remake på "The Raid", kan det funka?
| 11 januari 2022 09:35 |