Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 juni 2022 | 12:00

"The Queen's Gambit" och andra Netflix-serier blir spel

Schack, "La Casa de Papel" och "Shadow and Bone" dyker snart upp som spel på streamingtjänsten.
För ungefär ett halvår sedan gick streamingtjänsten Netflix ut med att de börjar erbjuda spel utöver sitt gedigna bibliotek av filmer och tv-serier. 
 
Spelen är tillgängliga på mobiltelefoner och surfplattor, där du kan ladda ner titlarna från kategorin "Netflix Games" i appen. Än så länge finns det några "Stranger Things"-spel och typiska mobilspel, men nu satsar streamingtjänsten på fler titlar baserade på sina tv-serier.
 
Under sitt evenemang Geeked Week berättade de att de gör spel baserade på "The Queen's Gambit", "La Casa De Papel", "Shadow and Bone" och "Too Hot to Handle".
 
 
"The Queen's Gambit Chess" handlar föga förvånande om schack, där du kommer får spela det klassiska brädspelet, lära dig hur det fungerar av Beth Harmon och tävla mot vänner.
 
I spelet baserat på den populära spanska serien "La Casa de Papel" (eller "Money Heist") hör en gammal vän till professorn av sig för en tjänst, vilket leder till att gruppen dras in i ett stort rån i ett casino i Monaco. Den grafiska stilen är riktigt snygg och det ser ut att bli mycket smygande, så det här kan säkert bli spännande.
 
 
"Shadow And Bone: Destinies" är ett rollspel för en spelare där du får utforska fantasyvärlden i Grishaverse som Alina, Jasper eller andra karaktärer, som baseras på bokserien av Leigh Bardugo. Här får du göra val som påverkar handlingen, samla förmågor och föremål och lära känna karaktärerna.
 
Under Geeked Week fick vi även veta att inspelningen av andra säsongen av "Shadow and Bone" är klar och att den kommer bestå av åtta avsnitt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Too Hot to Handle" baseras på realityserien med samma namn, där du får bygga en villa, swipe:a vänster på singlar och tävla om det stora priset.
 
Andra spel som utannonserades till tjänsten är "Desta: The Memories Between", "Reigns: Three Kingdoms", "Lucky Luna", "Terra Nil", "Poinpy", "Wild", "Spiritfarer Raji: An Ancient Epic" och "Wild Things: Animal Adventures".
 
Har du spelat några spel genom Netflix? Är det några av de kommande du är sugen på?
| 12 juni 2022 12:00 |