Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 september 2017 | 15:00

"The Purge 4" blir en prequel

Hur gick det egentligen till under den allra första Purge-natten?
I en tid då Hollywood pumpar ut hemsökta-hus-uppföljare på löpande band, finns det faktiskt en skräck-franchise jag gärna följer. "The Purge"-filmerna lyckas blanda home-invasion-spänning med en fascinerande, samhällskritisk intrig.

Premissen är enkel: under en natt är alla brott, inklusive mord, tillåtna i USA. Medan familjer barrikaderar sina hem finns det de som tar chansen i akt att få ut sina aggressioner, råna en bank, eller mörda sin chef.

För nästa del, den fjärde i ordningen, har filmskaparna hittat ett sätt att förnya sig. Handlingen ska ta oss tillbaka i tiden några år, där frivilliga deltar i den första experimentella Purge-natten begränsad till Staten Island.
 
Efter tre filmer lämnar James DeMonaco över registolen till Gerard McMurray (regissören bakom Netflix-dramat "Burning Sands"). DeMonaco förblir involverad i "The Purge: The Island", som den fjärde filmen heter, och den planerade tv-serien.

- Filmen utspelar sig på Staten Island under det första experimentella Purge. Jag vet inte om jag får säga det, men nu är det ute, berättar DeMonaco för Vulture.

Han tillägger:

- Jag tror "The Island" blir den mest publikfriande av filmerna. Mer än tidigare handlar det om en ensam antihjälte, William, som påminner om Clint Eastwood i "Unforgiven". Han är en cool, modern badass som söker försoning.

"The Purge: The Island" släpps på bio sommaren 2018.
 

Se också: Trailern till "Insidious: The Last Key" är släppt

| 7 september 2017 15:00 |