Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 maj 2023 | 15:00

En av Netflix bästa sci-fi-filmer får uppföljare

Många verkar ha glömt spanska "The Platform" som släpptes 2019. Snart kommer iallafall fortsättningen!
Jag blir glad av att höra nyheterna om en uppföljare till "The Platform", Netflix vassa sci-fi-thriller från 2019. Det är en film som jag såg fram emot så fort den första pitchen kom, och den levererade precis vad jag hade hoppats på.
 
"The Platform" (eller "Hålet" som den fick heta på svenska) utspelas i en framtidsvärld, i ett vertikalt byggt fängelse med hundratals våningar. Varje dag åker en plattform fullpackad med mat ner från toppen. De som har turen att bo högt upp får glatt glufsa i sig, stackarna längre ned får slåss om resterna.
 
 
En inte så subtil kommentar om vår värld och klyftorna mellan de rika och de fattiga, men det är också ett spännande upplägg för en sci-fi-satir.
 
Filmen blev tydligen den största spansktalande originalfilmen på Netflix, så "Hålet" lär ha hittat sina fans världen över. Även om jag tycker att det har pratats för lite om den i Sverige. Det blir det förhoppningsvos snart ändring på. Det är alltså dags för nästa festmåltid, då streamingjätten just har avslöjat att en uppföljare är på väg.
 
 
Galder Gaztelu-Urrutia återvänder i registolen, och bilderna ovan ger oss en första titt på karaktärerna som fått oturen att bli inlåsta. Huvudrollen spelas denna gång av Milena Smit ("Parallella mödrar"). Inga andra detaljer kring filmen i övrigt - men håll utkik på Netflix senare i år.
| 14 maj 2023 15:00 |