Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 januari 2024 | 07:00

"The Office"-rebooten är ett stort steg närmare att bli verklighet

Om det blir en reboot, spinoff eller systerserie känns oklart, men nu är det åtminstone dags att börja kläcka idéer.
MovieZine har tidigare skrivit om att den amerikanska versionen av populära "The Office" ryktas vara på väg tillbaka, med skaparen Greg Daniels återigen bakom ratten. Nu berättar The Wrap att Daniels har samlat ihop ett gäng författare. 
 
Inget är dock satt sten. Målet med det här författarrummet sägs vara att utforska och utveckla nya idéer för den ännu eventuella rebooten.
 
Eller, ja, reboot är inte nödvändigtvis rätt ord. Även om de första rapporterna sa reboot, verkar det snarare som om det kan handla om någon slags spinoff. I en intervju med The Wrap i november sa Daniels att just en reboot inte intresserar honom:
 
- Jag tycker inte om att tänka på något som en reboot. För det känns som att vi avslutade den historien på ett vackert sätt. Karaktärerna fick ett avslut. Jag skulle aldrig vilja göra om samma serie med en annan rollbesättning, för jag tycker att vi fick den bästa rollbesättningen någonsin inom TV. Så tanken på en omstart är inte intressant.
 
Vad Greg Daniels ser framför sig är snarare en helt ny serie men i samma universum, och jämför det tänka upplägget med en helt annan uppskattad serie:
 
- Tanken är något på samma sätt som att "The Mandalorian" är en ny serie i Star Wars-universumet. Något i stil med att det här dokumentärteamet gör en dokumentär om ett annat ämne
 
Om det sen kallas systerserie eller något annat, det vet inte Daniels, bara att det inte känns rätt att kalla det en reboot.
 
Fast den exakta termen är nog ganska oviktigt i sammanhanget, huvudsaken är att det blir en bra serie. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi får veta vad den kommer handla om.
 

Läs också: De 15 bästa avsnitten av "The Office"

| 14 januari 2024 07:00 |