Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

31 maj 2023 | 13:00

Nu kommer en ny remake av “The Office” - med kvinnlig huvudroll

Denna gång är det Australien och Amazon som är bakom produktionen.
Brittiska “The Office” ska ännu en gång få en remake. Deadline skriver att Amazon ska producera en egen version av serien för den australienska publiken. Vad som särskiljer denna serie från de andra upplagorna är att huvudpersonen och chefen denna gång ska vara kvinna.
 
Här spelar Felicity Ward huvudrollen som Hannah Howard och hon är chef för förpackningsföretaget Flinley Craddick. Australiska “The Office” utmärker sig genom att utgå från “jobba hemma-kulturen” som rått sedan coronapandemin.
 
- Jag är väldigt glad över att Australien gör om min lilla serie från tidigt 2000-tal. Kontor har förändrats lite på 20 år, så det ska bli spännande att få se en modern David Brent, säger Ricky Gervais som var med och skapade första “The Office”.
 
 
Här får Wards karaktär veta att hennes arbetsplats kommer att stängas ner och att hennes medarbetare ska arbeta hemifrån istället. Detta är inget chefen vill och det leder till tokigheter som vi kan vänta från “The Office”-konceptet.
 
Detta är femtonde gången “The Office” görs om för ett annat land. I Sverige fick vi “Kontoret” där Henrik Dorsin återigen spelade sin “Solsidan”-karaktär Ove Sundberg. Här som chef för Svensk kontorshygien AB.
 
Kan det bli lika bra som originalserien eller den amerikanska versionen?
| 31 maj 2023 13:00 |