Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 augusti 2023 | 13:00

Se båda ”The Nun”-filmerna under exklusiv smygpremiär på bio

Torsdagen den 7 september kan du se både nya ”The Nun II” och dess föregångare på en exklusiv Nun Night Event.
Nu är det snart dags för demonen Valak i form av den kusliga nunnan att skrämma slag på biopubliken igen. Men kvällen innan den officiella premiären av ”The Nun II” så är det nu möjligt att se både den nya och gamla filmen.
 
Torsdagen den 7 september anordnar Svenska Bio nämligen Nun Night Event på en rad biografer runtom i landet. Då visas både 2018 års ”The Nun” och den snart bioaktuella ”The Nun II”. För en gångs skull har man satsat på mindre städer och orter så bor du i exempelvis Stockholm får du resa en bit för att delta.
 
Första filmen handlade om titelnunnan som terroriserar ett kloster i 1950-talets Rumänien och blev den mest inkomstbringande filmen i ”Conjuring”-universumet. Uppföljaren utspelas några år senare i Frankrike där hemskheter börjar ske efter mordet på en präst. Taissa Farmiga och Bonnie Aarons är båda tillbaka från föregångaren som syster Irene respektive Valak.
 
Första filmen var knappast någon kritikerfavorit så det återstår att se om regissören Michael Chaves (”The Curse of La Llorona”, ”The Conjuring: The Devil Made Me Do It”) lyckas blåsa liv i den nya. Men oavsett låter det som en perfekt filmkväll för alla skräckfans där ute och en härlig start på hösten, genrens ultimata årstid.
 
Se trailern till "The Nun II" här:
 
 
Nun Night Event går nämligen av stapeln i följande städer: Alingsås, Borlänge, Borås, Bromölla,Eskilstuna, Falun, Halmstad, Härnösand, Höllviken, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Kungsbacka, Köping, Landskrona, Ludvika, Mariestad, Mjölby, Mora, Motala, Norrtälje, Nyköping, Sandviken, Skellefteå, Skövde, Trelleborg, Trollhättan, Uddevalla, Varberg, Vetlanda, Visby, Vänersborg, Värnamo, Västervik, Ängelholm, Örnsköldsvik och Östersund.
 
Eventet ordnas även av Nordisk Film Bio i Malmö och Uppsala.
 
Flera andra städer ordnar smygpremiär av "The Nun II" den 7 september, dock utan dubbelbio.
| 27 augusti 2023 13:00 |