Film

Skribent

Användare borttagen

23 maj 2019 | 16:00

"The Nightingale"-trailern är en saga om mord och hämnd på 1800-talet

Detta markerar den andra filmen av Jennifer Kent, som låg bakom regin för den kritiskt hyllade skräckisen "The Babadook" från 2014.
Indiebolaget IFC Films har släppt sin första trailer för "The Nightingale", en mörk och brutal berättelse om dödande och vedergällning under 1800-talets Australien. Titeln är regisserad av Jennifer Kent, vilken debuterade med den effektiva skräckrullen "The Babadook" som släpptes 2014. 
 
 
"The Nightingale" berättar historien om Clare (Aisling Franciosi), en 21-årig irländsk fånge som är tvungen att handskas med den våldsamma löjtnanten Hawkins (Sam Claflin) i hennes avlägsna stad. Efter en hänsynslös incident, är nu Clare ute efter hämnd, och med hjälp av en spårare (Baykali Ganambarr) jagar hon Hawkins genom Tasmaniens vildmarker. 
 
Filmen visades på filmfestivaler i både Venedig och Adelaide förra året, där den fick väldigt bra respons från kritiker. Däremot varnar publiken att det är bland de mest obehagliga och brutala titlarna på senare tid, så det återstår att se ifall den visas på svenska biografer. 
 
"The Nightingale" har amerikansk biopremiär 2 augusti i år. 
 
Vad tyckte du om trailern för "The Nightingale"? Skulle du vilja se den på bioduken? Kommentera nedan!
| 23 maj 2019 16:00 |