Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 oktober 2013 | 00:01

"The Maze Runner"-uppföljare planeras

Nu börjar förarbetet på "The Scorch Trials", baserad på James Dashners andra bok i serien.

En grupp ungdomar vaknar upp i en till synes omöjlig labyrint. Vem har satt dem där, och varför? Det är i korthet handlingen i "The Maze Runner", boken och snart filmen som ska ta upp kampen med "The Hunger Games" om den unga och spänningssökande publiken.

Trots att filmen släpps först nästa höst, har 20th Century Fox redan börjat förbereda för uppföljaren. James Dashners andra bok i serien heter "The Scorch Trials" och följer - surprise, surprise - i stort sett samma gäng som överlevde men har nu ställts inför en möjligen ännu värre utmaning.

T.S. Nowlin kommer att skriva manus med hjälp av regissören Wes Ball, vilket antyder att Ball får fortsatt förtroende om "The Maze Runner" blir framgångsrik. Nowlin skrev senast "The Fantastic Four"-rebooten åt Josh Trank.

Men om "The Mortal Instruments" har lärt oss något, oavsett hur långt en uppföljare har kommit är inget hugget i sten förrän den första filmen går upp på bio - och levererar järnet.

"The Maze Runner" skulle gått upp på bio i februari 2014 men flyttades nyligen till nästa höst. I rollistan finns Kaya Scodelario ("Wuthering Heights"), Will Poulter ("Familjetrippen") och Patricia Clarkson.

| 12 oktober 2013 00:01 |