Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 december 2021 | 18:00

"The Matrix Awakens" är en interaktiv upplevelse

Innan "The Matrix Resurrections" får vi följa med på en interaktiv resa till den virtuella verkligheten.
Den 22 december har den efterlängtade och minst sagt kryptiska "The Matrix Resurrections" biopremiär, men innan dess kommer vi få följa med på en interaktiv resa till den virtuella verkligheten. 
 
Epic Gameshar nämligen skapat "The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience" som släpps till Playstation 5 och Xbox Series X/S senare i veckan. Redan nu kan du förinstallera det helt gratis. 
 
Projektet erbjuder "en inblick i framtiden för interaktivt berättande och underhållning", som skapats med grafikmotorn Unreal Engine 5. Flera personer som var med och arbetade med den första "The Matrix", inklusive Lana Wachowski, har varit med och utvecklat det. 
 
Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss medverkar i projektet som beskrivs som "en vild åktur in i det verklighetsböjande The Matrix-universumet".
 
I klippet nedan får vi se en väldigt verklighetstrogen datoranimerad Keanu Reeves, som säger "How do we know what is real?". 
 
 
Vi kommer tydligen få se mer av "The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience" under The Game Awards som sänds den 9 december. 
 
Vad tror du om "The Matrix Resurrections"? 
| 6 december 2021 18:00 |