Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 augusti 2021 | 07:55

”The Matrix 4” har nu en officiell titel - och en trailer är klar

Den första trailern till ”The Matrix Resurrections” visades upp på CinemaCon i Las Vegas. Filmen får biopremiär i december.
Warner Bros visade upp den första trailern till fjärde ”The Matrix” på CinemaCon, den årliga biografägarmässan i Las Vegas. I samma veva bekräftades titeln (en som många redan hade gissat) - ”The Matrix Resurrections”.

Lana Wachowski är tillbaka, nu som ensam regissör, för att fortsätta på historien om Neo (Keanu Reeves) och Trinity (Carrie-Anne Moss).

Folk på plats berättar att trailern börjar med Neo hos sin terapeut (spelad av Neil Patrick Harris). Han har inget minne av Matrix, men han har märkliga drömmar och misstänker att något inte står rätt till med hans värld. När han träffar Trinity på ett café är det som att båda tycker sig känna igen varann. Ingen minns varför. Dessutom knaprar han blå piller, och avskyr teknologi.
 
 
Så småningom möter Neo (eller Thomas som han ju heter i denna värld) på en ung man som påminner om Morpheus (spelad av Yahya Abdul-Mateen II). Han erbjuds ett rött piller, och får återigen upptäcka en ny verklighet där han får speciella krafter.
 
THR skriver att ”klippen visar liknande inslag som i originalfilmen, bland annat en fight mellan Neo och Morpheus-figuren”. Trailern använder sig också av den kända bullet-time-effekten men också en del nya VFX-tricks.
 
"The Matrix Resurrections" får världspremiär på bio 22 december, och trailern borde släppas online inom kort.
| 25 augusti 2021 07:55 |