Serie

Skribent

MovieZine

9 januari 2024 | 19:50

"The Mandalorian & Grogu" blir nästa Star Wars-film på bio

Jon Favreau regisserar och inspelningen börjar redan i år.
Rymdhjälten vi känner till som The Mandalorian är redo för nästa episka äventyr - på bioduken. Lucasfilm har gett grönt ljus åt filmen "The Mandalorian & Grogu" som börjar spelas in redan under 2024. Det rapporteras på StarWars.com.
 
För regin står Jon Favreau, showrunner på tv-serien "The Mandalorian", och inte minst känd som regissör bakom "Iron Man" och CGI-remaken av "Lejonkungen".
 
- Jag har älskat att berätta historier i den rika värld som George Lucas har skapat. Att få ta Mandalorian och hans medhjälpare Grogu till vita duken känns väldigt spännande, kommenterar Favreau.
 
 
Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy tillägger att "de två älskade karaktärerna och deras nya historia passar perfekt för bioduken".
 
"The Mandalorian" blev den första tv-serien i Star Wars universum att ta plats på Disney+. Tre säsonger har det blivit hittills, och en fjärde sägs vara på väg. Den öppnade upp dörren för fler populära serier som bland annat "Ahsoka" och "Andor".
 
Det är däremot inte känt om Pedro Pascal kommer tillbaka för att spela huvudrollen som Din Djarin även i filmen. I tv-serien ser vi honom oftast iklädd en hjälm och Pascal lånar mest ut sin röst.
 
Star Wars-fans har väntat på en ny biofilm sedan 2019 då "Star Wars: The Rise of Skywalker" avslutade en era. Framöver väntar också nya spelfilmer från Sharmeen Obaid-Chinoy samt "Logan"-regissören James Mangold. Den sistnämnde jobbar på en ny film om Rey, åter spelad av Daisy Ridley.
| 9 januari 2024 19:50 |