Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 april 2023 | 20:11

"The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" kan bli årets bästa spel

Nintendo har släppt en sista trailer för "Tears of the Kingdom", som minst sagt lovar stora och häpnadsväckande äventyr.
Om ungefär en månad är väntan äntligen över, då "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" släpps till Nintendo Switch den 12 maj – sex år efter den fantastiska föregångaren "Breath of the Wild".
 
Spelet utspelar sig i samma värld som sin föregångare. använder mer eller mindre samma grafik, har liknande spelmekanik och ett flertal fiender återanvänds. Det och mycket annat har gjort mig och många andra en aning skeptiska på förhand till att Nintendo släpper ett till synes så pass likt spel till fullpris, så många år senare.
 
Under kvällen släpptes dock en tredje och sista trailer inför lanseringen av spelet, som helt klart får mig att ändra uppfattning och gör mig riktigt peppad – det här ser ju maxat ut!
 
 
 
Vi vet sedan tidigare att Hyrule har utökats med svävande öar, att det går att kombinera olika vapen med varandra och att du kommer kunna bygga olika fordon.
 
Den nya trailern för "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" bjuder dock på mängder av spännande scener – som en rad olika förmågor, häftiga möten med fiender, en vad det verkar spännande berättelse, både nya och bekanta ansikten och att den ikoniska skurken Ganondorf återvänder (spelad av Matthew Mercer)
 
Den här gången har Hyrule drabbats av ett mörker som förändrat landskapet på olika sätt, samtidigt som svävande öar har dykt upp överallt. Den ondskefulla kungen Ganondorf är tillbaka i all sin prakt och är redo att göra allt för att ta över riket – samt har vad det verkar kidnappat prinsessan Zelda.
 
"The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" släpps till Nintendo Switch den 12 maj.
 
Vad tycker du om "Breath of the Wild"? Ser du fram emot uppföljaren?
| 13 april 2023 20:11 |