Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

28 mars 2023 | 16:30

Nintendo visar upp den enorma världen i nya "Zelda: Tears of the Kingdom"

“The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” är knappt 1,5 månad bort och inför releasen har den japanska speljätten släppt en 13 minuter lång video från det kommande äventyret.
I maj släpps uppföljaren till prisbelönta “Breath of the Wild” - “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”. Det är få gånger vi fått en regelrätt uppföljare till en tidigare “Zelda”-titel, men nu händer alltså igen. Seriens huvudperson Link, är ännu en gång tillbaka i Hyrule som han gissningsvis måste rädda från superskurken Ganon - ännu en gång.
 
 
“Zelda”-serien sticker ut från andra spel genom att många av delarna är fristående från varandra och inte har en direkt sammankopplad story. Men likt hur “Majoras Mask” var en direkt uppföljare till “Ocarina of Time”, är “Tears of the Kingdom” en direkt uppföljare till “Breath of the Wild”. Vi kommer alltså att få spela som “samma” Link och inte en ny version av honom i nya äventyret.
 
Ett miljöombyte från föregångaren väntar dock i nya “Tears of the Kingdom” I tidigare trailers visade Nintendo upp bland annat att Link är uppe ovanför molnen på olika öar som flyger runt. Man får även möjlighet att kontrollera ett eget fordon både på marken och i luften.
 
“The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” är den tjugonde delen i huvudserien av “Zelda”-spelen, och har utvecklats internt av Nintedo. Spelet har premiär den 12 maj och släpps på Nintendo Switch.
 
Ser du fram mot att rädda Hyrule ännu en gång?
| 28 mars 2023 16:30 |