Serie

Skribent

MovieZine

25 oktober 2021 | 12:00

"The Last Kingdom" avslutas med en långfilm

Netflix vikingaserie får en femte och sista säsong 2022. Därefter kommer filmen "Seven Kings Must Die".
Den är kanske inte lika omtalad som "Vikings", men dramaserien "The Last Kingdom" har hittat sina fans bland de som gillar våldsamma historieskildringar. Den brittiska Netflix-serien tar slut nästa år, men nu står det klart att en långfilm får avrunda berättelsen.

Inspelningen av filmen "Seven Kings Must Die" börjar tidigt 2022, strax innan seriens femte och sista säsong sänds. I filmen återvänder Alexander Dreymon och flera av skådespelarna ur serien ihop med några nya ansikten. Dreymon, som spelar huvudpersonen Uhtred, släppte nyheten under Londons Comic-Con i helgen.

- Det har varit en ära att få berätta Uhtreds historia i fem säsonger. Jag är så tacksam till alla fans som varit lojala, och tack vare deras stöd får "The Last Kingdom"-teamet samlas än en gång, säger skådespelaren.

Seriens producent Nigel Marchant tillägger att säsong fem "är ett avslut på serien, men det fanns ytterligare en historia vi ville berätta", skriver Deadline.
 
 
"The Last Kingdom", ett samarbete mellan BBC och Netflix, utspelar sig i slutet av 800-talet. Serien följer Uhtred som föds som saxare men växer upp som viking efter att ha blivit bortrövad som ung. Som vuxen är hans mål att ta tillbaka de landområden som hans familj en gång ägde.

Flera svenska skådespelare har medverkat i serien, bland andra Björn Bengtsson, Magnus Samuelsson och Ola Rapace. Två säsonger finns just nu att streama på svenska Netflix.
| 25 oktober 2021 12:00 |