Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 september 2015 | 22:00

"The Island of Dr. Moreau" ska bli TV-serie

Av skaparen bakom "Sleepy Hollow".
Efter att "Under the Dome" nu gått i graven har CBS siktat in sig på en annan författares verk att göra TV-serie av, nämligen H.G. Wells. Boken i fråga, "The Island of Dr. Moreau" har adapterats tidigare med blandat resultat, där framförallt den kalkon-artade versionen från år 1996 (med en vitsminkad Marlon Brando som titelkaraktären) sticker ut. 

Boken, som släpptes redan år 1896, handlar om hur en skeppsbruten man spolas iland på en ö som bebos av underliga människolika djur som Dr. Moreau genmanipulerat fram. CBS version av historien kommer skapas av Philip Iscove, som just nu är aktuell med "Sleepy Hollow, och The Hollywood Reporter skriver att handlingen kommer att följa "den våldsamt intelligenta och orädda Dr. Katherine Moreau när hon töjer gränserna för medicin genom sin vågade och revolutionerande vetenskapliga experimentering och behandling på hennes privatfinansierade ö-sjukhus."

Redan här hörs ändringar från original-storyn, och ännu har inget sagts kring huruvida några läskiga tiger-män kommer dyka upp, men nog finns det potential för en intressant serie. Så länge det inte blir "House" på en ö, bara.
| 19 september 2015 22:00 |