Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 maj 2017 | 07:00

”The Irishman” är inte en ny ”Maffiabröder”

Martin Scorsese lovar att hans kommande gangsterfilm blir ”något annorlunda”.
Förväntningarna är höga när Marty Scorsese och Bobby De Niro snart ska påbörja sin nionde filminspelning ihop. Men vänta dig inte någon ny ”Maffiabröder” eller ”Casino”. Scorsese säger att ”The Irishman” är något annat.

- Jag tror den är annorlunda. Du vet, de där filmerna hade en speciell stil som jag skapade för dem. Att sätta ihop ”Maffiabröder” var nästan en eftertanke, jag stressade igenom den ibland. Jag kände som om jag redan hade gjort filmen, för varje kamerarörelse, varje klipp, var planerat på förhand. Den här gången är det lite annorlunda, säger regissören till The Independent.

Och karaktärerna är äldre: ”The Irishman” följer Frank Sheeran, baserat på en verklig irländsk lönnmördare, som vi får följa under 30 år av hans liv.

- Den handlar mer om att se tillbaka. Ett retrospektiv om man så vill, om en mans liv och de val som han har tvingats göra.

Steve Zaillian (”Moneyball”) har skrivit manus efter Charles Brandts bok ”I Heard You Paint Houses”. Förutom De Niro ställer sig Al Pacino, Joe Pesci, Bobby Cannavale och Harvey Keitel framför kameran redan i sommar. ”The Irishman” får premiär på Netflix under 2019.
| 13 maj 2017 07:00 |