Film

Skribent

Daniel Feldt

1 april 2010 | 09:01

"The Hobbit" läggs ned

Alldeles nyligen hörde vi nyheten att "The Hobbit" blir försenad. Det nya budet är att "The Hobbit" läggs ned helt och hållet. Bråk och ekonomiska bekymmer står bakom beslutet.

Filmbolaget MGM står på ruinens brant och har redan tillkännagett försening för Bond 23 och den tidigare nämnda försening av "The Hobbit". Nu är det alltså klart att "The Hobbit" skrotas helt och hållet. Detta efter att New Line och Time Warner, som båda stöttar filmprojektet ekonomiskt, valt att kliva av på grund av MGM:s oklara framtid.

Det rapporteras även om svåra kreativa meningsskiljaktigheter mellan Peter Jackson och filmens regissör Guillermo Del Toro. Bland annat har Del Toro uttryckligen sagt att han inte vill göra filmen i 3D.

Del Toro har nu valt att gå vidare med sin nyfilmatisering av Mary Shelleys roman "Frankenstein". "Frankenstein" har varit i "pre-producation" sedan i höstas och nu räknar Del Toro med att påbörja inspelningen i slutet av sommaren.

Den enda möjligheten för "The Hobbit" att ta sig till den vita duken står till ett uppköp av MGM som innehar rättigheterna. Filmbolaget har varit till salu sedan november förra året men ingen har varit villig att betala det som begärs.

Det kan ta många år innan "The Hobbit" kommer upp på biograferna.

*Denna artikel ingick i MovieZines aprilskämt 2010*

| 1 april 2010 09:01 |