Film

Skribent

Mats Karlsson

3 september 2014 | 18:00

"The Hateful Eight" kommer hösten 2015

Inspelningarna av Quentin Tarantinos westernrulle startar redan i januari.
Det har varit många bud kring Quentin Tarantinos westernrulle "The Hateful Eight", alltifrån manusläckor till inspelningsstarter i november. Senaste budet var att Tarantino siktade på att dra igång inspelningarna i början av 2015, något som distributören Weinstein Company nu bekräftar och till och med specificerar till januari.

- Vi är väldigt taggade inför inspelningsstarten av "The Hateful Eight", då vi vet att denna film kommer att vara lika innovativ, fräck och kul som Tarantinos filmer alltid är. Det finns helt enkelt ingen filmmakare som honom och vi är stolta över att få fortsätta vårt samarbete som startade för 20 år sedan, säger Harvey och Bob Weinstein i ett pressmeddelande.

Weinsten Company meddelar också att man kommer att göra den bredaste lanseringen av en 70 mm-film som har gjorts de senaste 20 åren. Men det återstår att se hur man kommer att lösa det, då Paul Thomas Anderson fick problem med att lansera sin film i 70 mm i den utsträckning han först hade tänkt sig.

"The Hateful Eight" kommer att få premiär redan till hösten 2015 och mycket tyder på att filmen kommer att premiärvisas på Venedigs, Torontos eller New Yorks filmfestival.

Läs också:

Första postern till "The Hateful Eight"
| 3 september 2014 18:00 |