Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

3 juni 2015 | 10:45

"The Dark Tower" vill ha dansk regissör

Manusförfattaren bakom "Män som hatar kvinnor" söks för regijobbet.
Vi rapporterade i april om nytt hopp för filmatiseringen av Stephen Kings romansvit "The Dark Tower". Efter att Ron Howard bestämde sig för att dra sig ur projektet har Sony letat efter någon som kan ta "The Gunslinger" till vita duken, och nu sipprar rykten ut om att de kan ha hittat sin man.

Nikolaj Arcel har tidigare skrivit manus till "Män som hatar kvinnor" och på regi-CV:t har han "A Royal Affair" med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen i huvudrollerna. Enligt Deadline "lärde han sig själv att tala och läsa engelska för att kunna avnjuta Stephen Kings böcker på författarens modersmål. Arcel är ett mycket stort fan av "The Dark Tower" och han känner serien väl. Det imponerade på studion och han visade med svenska versionen av "Män som hatar kvinnor" att han kan gå mörkt vilket är viktigt i den här serien, som är en mix mellan fantasy och skräck."

Om Arcel hoppar på projektet kommer han enligt uppgift även att försöka förfina manuset som finns, som är skrivet av Akiva Goldsman ("Winter's Tale") och Jeff Pinkner ("Fringe"). 

Large 7c5e4bd3f7acce2b5d6656251f2a2372 nikolaj arcel a royal affair
Nikolaj Arcel.

Aaron Paul, Javier Bardem, Russell Crowe och Christian Bale har alla ryktats vara aktuella för huvudrollen i filmen (filmerna?), men med en helt ny regissör vid ratten kan så klart vad som helst hända på den fronten. Det är till exempel inte helt otroligt att Mads Mikkelsen får chansen att gestalta Roland, då han och Nikolaj Arcel trots allt arbetat tillsammans tidigare.

Vem vill du se i huvudrollen?
| 3 juni 2015 10:45 |