Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 april 2015 | 23:00

Nytt hopp tänds för "The Dark Tower"

Den fördröjda Stephen King-filmatiseringen prövar lyckan hos Sony.
Vägen från bok till bioduk har varit minst sagt lång och snårig för "The Dark Tower". Flera år av rykten har passerat och än är ingen kamera igång och rullar. Kanske kan det bli Sony Pictures som får liv i det fördröjda mastodont-projektet.

Efter att Stephen Kings historia snurrat hos både Universal och Warner Bros, och fått nobben, har Sony nu gått med på att delfinansiera den första filmen i serien. Den bygger på den första boken, "The Gunslinger", som berättar om en revolverman - Roland Deschains - och hans relation till pojken Jake Chambers när de tillsammans jagar efter mystiske Man in Black.

Stephen Kings skräck- och fantasyserie "Det mörka tornet" består av sju delar. Det är ett maffigt livsverk som knappast får plats i en film - det finns, precis som tidigare, planer på flera filmer och en tv-serie, skriver Deadline.

Men glöm alla omryktade skådespelare så som Aaron Paul, Javier Bardem, Russell Crowe och Christian Bale. Först och främst ska man hitta rätt regissör för jobbet.

Stephen King är iallafall glad att filmatiseringen äntligen (?) blir av:

- Jag ser fram emot att slutligen få se "The Dark Tower" på bio. De som har rest med Roland och hans vänner i jakten på Tornet kommer att få sina drömmar besannade. Det här blir en genial och kreativ tolkning av mina böcker, säger författaren i ett pressmeddelande.
| 10 april 2015 23:00 |