Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 april 2012 | 13:01

"The Dark Knight Rises" delas upp i två filmer

Slutet på Batman-trilogin blev för långt - klipps om i sista sekunden till att bli två filmer.

Historien om Gotham Citys räddare har aldrig varit så mörk eller spännande som i Christopher Nolans version. "Batman Begins" och "The Dark Knight" har blivit enorma biosuccéer och förväntningarna är givetvis skyhöga på sommarens "The Dark Knight Rises". 

Nu är det dock dags att även lägga till "The Dark Knight Rises - Part 2" på pepplistan. 

Deadline rapporterar att trilogins sista del, råklippt till över 4 timmar, blev för lång och regissören valde mellan att kapa bort många viktiga scener eller helt enkelt dela upp sin film i två delar. Warner Bros sade nog knappast emot det beslutet, Hollywood har trots allt haft stora framgångar på sistone med både "Breaking Dawn - Part 1" och Harry Potter-finalen som även den splittades i två delar. 

- Att dela upp filmerna var det rätta beslutet för den här historien, och också för fansen. Det ger oss utrymme att verkligen fördjupa oss i Nolans fantastiska karaktärer och att ta farväl av Batmans värld på ett värdigt sätt, säger en av filmens producenter till Deadline. 

"The Dark Knight Rises - Part 1" får som planerat premiär den 25 juli i år. "The Dark Knight Rises - Part 2" släpps på biograferna 1 april 2013.

Är två Batman-filmer bättre än en? Eller hade du hoppats på att se hela finalen i sommar? Kommentera nedan.

(Obs! Den här nyheten var givetvis ett av MovieZines aprilskämt. Filmen kommer inte att delas upp, vad vi vet.)

| 1 april 2012 13:01 |