Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 maj 2019 | 08:00

"The Big Bang Theory" tar känslosamt farväl med finalavsnitt i Sverige

Efter 12 säsonger och 279 avsnitt går världens mest populära komediserie i graven med ett sista avsnitt som utspelar sig i Sverige.
Redan under natten till fredag denna veckan sändes de två sista "The Big Bang Theory"-avsnitten, "The Change Constant" och "The Stockholm Syndrome", i USA. Varav det sista faktiskt tar gänget på en känslosam resa hela vägen till Sverige, för ett efterlängtat möte med Sveriges kung. Men vi får också lära oss att det är viktigt att alltid skaka hand med alla svenskar i ett rum efter ett möte och att Penny älskar sill, trots stanken. 
 
I USA satt drygt 18 miljoner live-tittare och såg finalen tillsammans, vilket är siffror som endast "Game of Thrones" kan mäta sig med just nu. Inte sedan "Seinfeld" lades ned i slutet av 90-talet har den komediserie med flest tittare valt att sluta på topp, men precis som den gången så kom beslutet från seriens skapare själva. Hade CBS fått bestämma hade de nog hellre haft sin populära serie kvar ett par år till, det ville däremot inte Jim Parsons (som spelar Sheldon) - vilket ledde till att seriens skapare lade ned serien. 
 
Large 3de3522322948d534cbf350f143f5814 big bang theory finale 04 20060829
 
Om du nu går och funderar på huruvida det fungerar att hoppa in och se finalen, utan att ha hängt med under de senaste säsongerna - så kan jag bekräfta att det går alldeles utmärkt. Jag har fått smygtitta på finalen inför Kanal 5:s och Dplays sändning på tisdag, och måste ändå säga att seriens skapare har fått till ett förvånansvärt fint och tårfyllt farväl.
 
Personligen hoppade jag av som trogen tittare någon gång runt den åttonde säsongen men har sett ett gäng avsnitt här och där sedan dess - men med hjälp av sammanfattningen innan det första av de två avsnitten kommer man enkelt ikapp. Så oavsett om du är helt i fas eller om du har några säsonger att ta igen, kan du bänka dig framför Kanal 5 eller Dplay (där även samtliga tidigare avsnitt finns) på tisdag nästa vecka (21 maj) mellan 21.00-22.00.
 
Kommer du att titta på "The Big Bang Theory"-finalen nästa vecka? Kommentera gärna nedan!
| 18 maj 2019 08:00 |