Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 augusti 2018 | 23:22

Förklaringen: Därför lades "The Big Bang Theory" ned så plötsligt

Skådespelarna kallades in på ett möte och förväntade sig nyheten om att serien var klar för en trettonde säsong - men istället möttes de av det motsatta.
För bara några veckor sedan berättade CBS att de var i förhandlingar med Warner Bros TV, som producerar "The Big Bang Theory", om en möjlig trettonde säsong av sin superpopulära sitcom.
 
När skådespelarna och de andra involverade i produktionen kallades in på ett möte igår, utgick de flesta från att den trettonde säsongen nu var bekräftad - och att det var den goda nyheten de skulle mötas av. Istället ska, enligt Deadline, Jim Parsons (Sheldon Cooper i serien) ha berättat för sina kollegor att han slutligen hade bestämt sig för att tolv fantastiska säsonger var vad han var nöjd med - och att han inte avsåg att komma tillbaka under den trettonde säsongen.
 
 
Han ska ha berättat om sitt beslut för Chuck Lorre (seriens skapare) redan i fredags. CBS ska sedan dess ha försökt övertala Parsons att ändra sitt beslut, uppenbarligen utan någon vidare framgång. Lorre som tidigare sagt att han inte skulle fortsätta med serien, om någon av skådespelarna bakom de tre originalhuvudrollerna (Sheldon, Leonard och Penny) ville hoppa av. Passade därför på att, under samma möte, berätta att serien skulle läggas ned efter den tolfte säsongen.
 
Parsons, Johnny Galecki (Leonard) och Kaley Cuoco (Penny) kommer under den sista säsongen av "The Big Bang Theory" att tjäna 1 miljon dollar per avsnitt, det går med andra ord ingen större nöd på dem. Det är däremot såklart tråkigt att en serie läggs ned på grund av att endast en av skådespelarna hade fått nog. Samtidigt är 280 avsnitt mer än tillräckligt... och jag tror att vi alla kan vara överens om att en trettonde säsong, utan Sheldon Cooper, aldrig hade fungerat!
 
Vad tycker du om Parsons beslut att lämna "The Big Bang Theory" - och gör seriens skapare rätt i att lägga ned den? Kommentera gärna nedan!
| 23 augusti 2018 23:22 |