Serie

Skribent

Oskar Möller

13 januari 2023 | 17:01

"The Bear" får en maffigare andra säsong - två extra avsnitt

Andra säsongen av "The Bear" beräknas släppas tidigt i sommar och utökas med två maffiga episoder. Blir det extra mycket av allt?
Huluhitten "The Bear" blev en smått oväntad hit bland fjolårsserierna och hittade till många tv-kritikers årsbästalistor. Nu är en ny säsong av den rått realistiska restaurangserien på gång till sommsaren enligt Variety - och man stillar publikens hunger med två extra avsnitt. Förra säsongens åtta växer sig alltså till tio denna gång.
 
Serien vann över publiken med sin blandning av av brutal  dialog, diskbänksrealism, och skönt missanpassade karaktärer med mänsklig värme - ingredienser som uppföljaren säkert också har på menyn.

 
Carmy Berzatto får det svettigt när han ska leda ett obstinat kök

 
Serien utspelas i Chicago och kretsar kring karaktären Carmy Berzatto (Jeremy Allen White) som återvänt till stan för att ta över sin familjs restaurang - till de anställdas förtret. Vi för följa hans väg till att erövra samhörighet och ledarskap under ogynnsamma förhållanden. 
 
Såväl kritiker som tittare har hyllat insatserna hos skådisarna som gör seriens huvudroller - förutom Allen White gör även Ebon Moss-Bachrach som Richie och Ayo Edibiri  som Sydney minnesvärda insatser.
 
Säsong 2 kommer att ta vid där ettan slutade och skildra händelserna vid öppnandet av den nya restaurangen. Det exakta datumet för säsongspremiären är ännu inte satt.
| 13 januari 2023 17:01 |