Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

31 januari 2024 | 16:30

Ralph Fiennes regisserar film om ras och klass med kommande "The Beacon"

Ralph Fiennes ska både regissera och skådespela i filmen "The Beacon".
Ralph Fiennes ("Schindler's List") håller sig minst sagt sysselsatt. Inte nog med att skådespelaren nästan alltid är aktuell och har blivit Oscarsnominerad två gånger, utan nu har han skrivit en film som han både ska regissera och medverka i. Filmen går under namnet "The Beacon" och han kommer spela mot Indira Varma ("Obi Wan Kenobi"), Alison Oliver (Saltburn") samt Charles Babalolla ("The Outlaws"), 
 
Fiennes har tidigare regisserat "Coriolanus", "The Invisible Woman" och "The White Crow" men det är första gången han regisserar ett eget manus. Handlingen sägs fokusera på klass, ras, familj och identitet; med andra ord breda teman som kan generera mycket drama om så önskas. Den officiella handlingen lyder: 
 
Joshua Nyaga åker till landet från London under sommaren för att spendera en helg med sin flickväns familj för första gången. Han flyttade som ung pojke från våldet under Ugandas inbördeskrig till Londons kalla gator, och det visar sig snabbt att Joshua aldrig upplevt den privilegie som hans flickvän Cass och hennes familj gottar sig i.
Omgiven av havet och vackert landskap är vistelsen på farmen härlig och snacket går varmt hos Cass pappa, styvmamama och deras familjevän Michael. Joshuas vistelse förvandlas till det sämre när en våldsam, rasistisk incident på en sommarkonsert krossar lugnet. Händelsen tvingar Joshua och sällskapet omkring honom att konfrontera sanningen och deras olikheter. 
 
Som sagt finns det gott om grund för drama. Produktionen sätter igång i sommar i Suffolk, England och ett premiärdatum har ännu inte satts. 
 
Ser du fram emot Fiennes "The Beacon" som regissör, manusförfattare och skådespelare? Kommentera nedan. 
| 31 januari 2024 16:30 |