RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

19 mars 2019 | 09:00

"The Batman" kan utspela sig på 90-talet

Enligt nya rykten ska Pingvinen vara en av skurkarna.
Vi vet redan att nästa Batman-film följer Gotham Citys maskerade detektiv i hans unga år. Regissören Matt Reeves söker efter en skådespelare i 20-30-årsåldern som kan ta över manteln, och kanske får utmana flera skurkar.

Men det är inte allt. Sajten DiscussingFilm hävdar att filmen kommer utspela sig på 1990-talet, vilket är ny information. De skriver också att Pingvinen ska bli en av de stora ärkefienderna som dyker upp.

Flera superhjältefilmer har på sistone klivit bakåt i tiden, för att leka med tidslinjer och kanske skapa en annan atmosfär i den mättade genren. De senaste "X-Men"-filmerna har utspelat sig under 1960- och 1980-talet, medan bioaktuella "Captain Marvel" leker för fullt i 90-talsvärlden med tidsenliga hits och nördiga referenser.

Förhoppningsvis har Matt Reeves en god anledning till att placera "The Batman" på 90-talet. Kanske handlar det om att Bruce Wayne inte ska få förlita sig på lika mycket hi-tech-manicker som i de senaste filmerna. Men vi får ta ryktet som ett rykte tills vidare. Nya detaljer om "The Batman" lär bli klara tills inspelningen börjar senare i år.
 
Vem skulle ni vilja se i rollen som Batman framöver? Och låter 90-talsryktet trovärdigt? Tyck till!
| 19 mars 2019 09:00 |