Serie

Skribent

MovieZine

7 december 2023 | 15:30

Kidsen från Riverdale är tillbaka på Netflix - med en twist

Netflixpremiär! Så har du aldrig sett Archie, Betty, Veronica eller Jughead förr.
”Riverdale” är en av de populäraste ungdomsserierna från The CW, och har fått rulla i hela sju säsonger innan finalen tidigare i år. Netflix såg till att sprida den världen över där Archie, Veronica, Betty, Jughead och hela gänget fått många fans.
 
Den genreöverskridande serien är varken den första eller den sista adaptionen av den amerikanska serietidningen om Acke. Och idag släpper Netflix sin nya indiska originalfilm - en nytolkning av Acke som flyttar handlingen, kompiskretsen och ja, hela Riverdale, till 1960-talets Indien.
 
Regissören Zoya Akhtar (själv ett stort fan av serietidningarna) säger i en intervju att filmen ska fånga både de insatta och nya tittare:
 
- Fans vill ha nostalgi, de vill se något välbekant. Men dagens generation, de som inte har läst serierna, behöver något som fångar dem. Vi behövde ta teman som Gen Z kan relatera till och blanda dem med nostalgi.
 
Glättiga musikalen "The Archies" vs mörka och stämningsfulla "Riverdale" - vilken version föredrar du?
 
Hela den unga rollistan har redan hyllats av kritiker i hemlandet Indien. Bland skådespelarna finns flera med kända efternamn - bland annat stjärnan Shah Rukh Khans dotter Suhana Khan. (Ja, media har såklart också anklagat filmen för nepotism.)
 
Det återstår att se om detta lockar inbitna ”Riverdale”-fans eller kanske ger Acke en helt ny fanskara. Långfilmen ”The Archies” finns nu att streama på Netflix.
 
Nämnde vi förresten att filmen är en musikal? Se trailern här:
 
| 7 december 2023 15:30 |