Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 september 2021 | 12:30

Det går framåt för ”The Accountant 2” med Ben Affleck

En viktig pusselbit har fallit på plats: Regissören Gavin O’Connor har just skrivit på för en uppföljare till thrillern från 2016.
Nu är det klart: Ben Affleck kommer återvända i rollen som autistisk actionhjälte i en uppföljare till ”The Accountant” från 2016. Regissören Gavin O’Connor avslöjade nyss i en podcast att projektet rör sig framåt:

- Det blir en ”The Accountant”-uppföljare. Vi har bokstavligen just skrivit på avtalet.

Inte nog med det, planen är att det ska bli en hel trilogi, skriver Slashfilm:

- Jag ville alltid göra tre filmer. I tvåan kommer vi få se mer av hans bror, så det blir mer utrymme för Jon Bernthal. Och den tredje kallar jag för ”Rain Man på steroider”. Den kommer handla om de två bröderna, detta omaka par, säger regissören.
 
 
Actionthrillern ”The Accountant” handlar om om mattegeniet Christian Wolff som jobbar som revisor åt kriminella organisationer. Men när finansdepartementet kommer honom på spåren börjar liken att staplas på hög. ”Schysst pangpang, men i det stora hela andas det ofattbart tråkig 90-talsthriller” skrev jag i min recension vid premiären.

Filmen blev dock en hyfsad framgång på bio och har sina fans som hoppats få se mer. Redan 2017 kom de första rapporterna om en uppföljare, och nu är det alltså bara en tidsfråga.
| 6 september 2021 12:30 |