Film

Skribent

MovieZine

27 juli 2022 | 23:15

Thailändskt räddningsdrama blir nu både film och miniserie

Nästa vecka släpps Amazon storfilm "Thirteen Lives" - i höst svarar Netflix med miniserien "Thai Cave Rescue" i höst. Båda bygger på samma händelser.
Den dramatiska räddningsaktionen som utspelade sig i Thailand för fyra år sedan har redan skildrats i den fängslande dokumentären "The Rescue" på Disney+. Inom kort kommer en spelfilm på Prime Video - och nu meddelar Netflix att deras miniserie på samma tema släpps i höst.
 
Det var i slutet av juni 2018 som ett thailändskt fotbollslag på 12 pojkar vandrade in i en grotta, som snart översvämmades av ett monsunregn. Världen höll andan när en stor räddningsinsats drog igång, och det dröjde nästan två veckor innan pojkarna hittades vid liv. Att få ut dem visade sig svårare än trott.
 
 
Regissören Ron Howard skildrar respektfullt en spännande och sann historia ur två brittiska räddningsdykares perspektiv - de spelas av Colin Farrell och Viggo Mortensen i Amazons storfilm "Thirteen Lives". Filmen släpps på streamingtjänsten Prime Video fredagen 5 augusti och fick toppbetyg av MovieZines recensent.
 
 
Netflix miniserie, producerad av Jon M. Chu, har dock valt ett annat perspektiv. Sex avsnitt långa "Thai Cave Rescue" kommer att fokusera på de instängda pojkarna och deras erfarenheter, samt deras familjer.
 
För en mer realistisk känsla spelas de alla av lokala amatörer, och man har bland annat filmat i de verkliga pojkarnas egna hem och i Tham Luang-grottorna. Idag meddelar streamingjätten att "Thai Cave Rescue" får premiär 22 september.
| 27 juli 2022 23:15 |