Film

Skribent

MovieZine

4 juni 2017 | 19:00

Terry Gilliams ”The Man Who Killed Don Quixote” är äntligen färdigfilmad

Jodå, du läste rätt! Det tog bara sjutton år.
Det här tog ett tag, minst sagt. Terry Gilliams otursförföljda och länge fördröjda filmprojekt är äntligen inspelat och klart. Regissören delade själv den glada nyheten på Facebook:

”Ursäkta den långa tystnaden. Jag har varit upptagen med att lasta trucken och åker nu hem. Efter 17 år är vi klara med inspelningen av ”The Man Who Killed Don Quixote”. Muchas gracias till hela teamet och alla som trott på oss!”

Filmen skulle ha spelats in redan runt millennieskiftet, då med Johnny Depp i huvudrollen, men stoppades av bland annat ett oväder. Filmproduktionen som blev ett helvete för alla inblandade skildras i dokumentärfilmen ”Lost in La Mancha” från 2002. Senare har Gilliam försökt på nytt flera gånger, med bland andra Robert Duvall, John Hurt och Ewan McGregor i rollistan. Oftast har finansieringen satt käppar i hjulet för filmen.

Med pengar från Amazon Studios och Adam Driver i huvudrollen är ”The Man Who Killed Don Quixote” äntligen på väg upp på bio någon gång 2018. I andra roller får vi se Jonathan Pryce, Olga Kurylenko (”Quantum of Solace”) och Stellan Skarsgård. Och Terry Gilliam kan andas ut.
| 4 juni 2017 19:00 |