Klipp

Skribent

David Sjögren

19 oktober 2014 | 21:00

Terminator 30 år: Se klipp från inspelningen

Få en inblick bakom kulisserna på den klassiska actionfilmen.
1984 kom "The Terminator", en sci-fi-actionfilm som än idag har en given plats i filmens historieböcker och som av många ses som en av de bästa i sin genre. I år är det alltså 30 år sedan Arnold Schwarzeneggers ikoniska robotroll nådde bioduken, och detta kan man fira på olika sätt. 

En sak man kan göra är att ta del av detta 11-minuters TV-klipp från 1984, i vilket man följer med bakom kulisserna på inspelningen:


Inslaget visar bland annat hur vissa actionscener spelades in och hur den detaljerade metallroboten (som tog ett år att bygga) användes genom att fem personer synkroniserat bar den framåt för att producera en illusion av att roboten rörde sig på egen hand. Arnold beskriver utmaningen i att spela robot och hur svårt det var att se skillnad på sitt eget ansikte och den konstgjorda kopian. 

Även regissör James Cameron, skådespelarna Linda Hamilton och Michael Biehn samt specialeffektsmakaren Stan Winston intervjuas.

Hur står sig "The Terminator" idag? Saknar ni det CGI-befriade 80-talet eller är det bara bra att filmskapandet utvecklats och gått vidare?
| 19 oktober 2014 21:00 |