Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

8 april 2015 | 19:00

"Teletubbies" kommer tillbaka

90-talets flummigaste barn-tv får en reboot.
Ingen har väl glömt tv-serien med de fyra färgglada figurerna med de konstnärliga namnen Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa och Po? Med tv-skärmar på magen? Och där ett bebisansikte svävade i solen?

Serien sändes, om inte undertecknad missminner sig, i TV4 på förmiddagarna, och var en skapelse av Anne Wood och Andrew Davenport för brittiska BBC. "Teletubbies" sändes i 365 avsnitt under åren 1997 till 2001. 


Av någon outgrundlig anledning verkade vuxna tycka att "Teletubbies", som riktade sig till riktigt små barn, var otäckt. Och det var också vuxna som såg kön där inga kön fanns. Alla fyra figurerna skulle vara könslösa men ändå anklagades Tinky Winky för att vara gay (en MAN med HANDVÄSKA, HUJEDAMEJ).  

Men målgruppen, de små barnen, verkade älska allt med serien. Enligt en artikel i People har 1 miljard barn sett "Teletubbies".

Och nu, 14 år senare, är det dags igen. 60 nya avsnitt ska det bli och i Storbritannien kommer två av rösterna som hörs tillhöra skådespelarna Jim Broadbent och Jane Horrocks ("Helt hysteriskt"). Premiär senare i år. 

Här är en "mörkare" version av "Teletubbies" (som någon på YouTube roat sig med att sätta ihop):


Vilka är dina minnen av "Teletubbies"? Är de positiva eller negativa?
| 8 april 2015 19:00 |