Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

20 januari 2024 | 11:24

Hackerattack stoppar Filmstadens biljettförsäljning

All försäljning av godis, snacks och dryck har också påverkats.
Uppdatering 21 januari: Problemet är fortfarande inte löst men tills vidare går det att köpa biljetter och betala med Swish även hos Filmstadens biografer.
 
Ett tekniskt fel hos leverantören Tietoevry påverkar försäljningen av biobiljetter i hela landet, skriver Filmstaden på sin hemsida. För kedjans del innebär det att de varken kan sälja biljetter på hemsidan, i appen eller direkt hos biograferna. Även försäljningen av kioskvaror har stoppats.
 
Enligt Aftonbladet handlar det om en hackerattack mot Tieotevry, och företaget skriver själva i ett pressmeddelande att de "har vidtagit omedelbara åtgärder för att utreda och mitigera siutationen på ett effektivt sätt".
 
Det finns ingen prognos om när problemet kan vara löst. Filmstaden ställer dock inte in några visningar, filmerna rullar på som vanligt och redan köpta biljetter gäller.
 
Biografkedjan Svenska Bio är en del Filmstadens biljettsystem och tillhör därmed de drabbade., och precis som Filmstaden fortsätter de hålla öppet. Däremot är det möjligt att köpa biljetter och kioskvaror med Swish i biokassan hos Svenska Bio.
 
| 20 januari 2024 11:24 |