Serie

Skribent

Josefine Krischausky

7 oktober 2022 | 19:30

Teaser: Velmas bakgrund utforskas i ny Scooby-Doo-serie för vuxna

Den animerade komediserien "Velma", där Mindy Kaling lånar ut sin röst till den omtyckta mysterielösaren, kommer till HBO Max under 2023.
Efter flera årtionden av filmer och tv-serier om hunden Scooby-Doo och hans vänner, har det blivit dags att zooma in lite extra på en av medlemmarna i mysteriegänget. Nästa år kommer den animerade komediserien "Velma", som berättar bakgrundshistorien till den omtyckta karaktären med samma namn.
 
I "Velma", som är mer anpassad för en vuxen publik, möter vi en ung Velma Dinkley som löser mysterier hemma i sitt sovrum, samtidigt som en mördare härjar på gatorna utanför. Den centrala rösten görs av "The Office"-skådespelaren Mindy Kaling, som även står som exekutiv producent för serien.
 
HBO Max har nu släppt en första teaser till serien, kryddad med lite metahumor, där vi får se Velma skriva ett upprört SMS till streamingtjänsten. Hon tar därefter emot ett mystiskt telefonsamtal, innan situationen plötsligt blir rätt blodig. 
 
 
I serien kommer vi också kunna höra Constance Wu ("Crazy Rich Asians") som Daphne, Glenn Howerton ("It's Always Sunny in Philadelphia") som Fred, samt Sam Richardson ("Hokus Pokus 2") som Shaggy. I rollistan hittas även välkända namn som Wanda Sykes, Jane Lynch och Weird Al Yankovic.
 
Teasern kommer endast ett par dagar efter att Velma bekräftades vara lesbisk, i samband med ett klipp från den nya filmen "Trick or Treat Scooby-Doo!", där hon erkänner sig vara tokkär i en annan kvinnlig karaktär. Om Velmas kärleksliv också kan komma att utforskas i den nya HBO-serien återstår att se. 
 
"Velma" kommer till HBO Max någon gång under 2023, men något exakt premiärdatum är inte satt i nuläget. 
| 7 oktober 2022 19:30 |