Film

Skribent

Veronica Wiklöf

29 december 2021 | 16:00

Ny dokumentär skildrar morden som inspirerade "Scream" - se trailern

En dokumentär om verklighetens Scream-mördare Danny Rolling släpps den 14 januari, samma dag som den femte filmen i franchisen. Nu är teasern ute!
"Scream: The True Story" släpps på Discovery+ och kommer visa hur Kevin Williamson blev inspirerad att skriva "Scream" (1996) efter att ha sett nyheterna om seriemördaren The Gainesville Ripper, skriver Joblo. Danny Rolling fick namnet The Gainesville Ripper efter att han mördat åtta personer under 1989-1990 i USA.
 
I teasern får vi se att dokumentären kommer att djupdyka i Danny Rollings liv, hur han trodde att han var besatt av en demon och förföljde, våldtog och mördade åtta personer inom loppet av ett år. Hans gärningar inspirerade Kevin Williamson när han skapade seriemördaren Ghostface.
 
Dokumentären kommer att utreda de verkliga omständigheterna bakom Rollings övertygan om att han var besatt av en demon. Steve Shippy, som utreder paranormala fenomen, slår sig samman med mediumet Cindy Kaza för att få klarhet i fallet – och för att se om Rollings ande fortfarande lurar i skuggorna.
 
 
Just nu är det oklart om "Scream: The True Story" även kommer visas på svenska Discovery+.
| 29 december 2021 16:00 |