Serie

Skribent

MovieZine

23 november 2020 | 09:55

Teaser: Lös mysteriet med det danska försvinnandet i ”Equinox”

En ny Netflix-serie ser ut att vara Danmarks svar på ”Dark”. Premiär 30 december.
Mer nordiskt är på väg till Netflix: idag släpps den första teaser-trailern till ”Equinox”. Serien som är baserad på en populär dansk podcast dyker upp på streamingtjänsten lagom till nyår.

"Equinox" beskrivs som en karaktärsdriven, övernaturlig thriller om en ung kvinna vid namn Anna som upplever det mystiska försvinnandet av en skolklass. Serien utspelas i Danmark och pendlar fram och tillbaka mellan 1999, där det hela började, och nutid.
 
 
År 1999 är Anna bara tio år gammal när en klass gymnasieelever spårlöst försvinner på ett oförklarligt sätt. Anna, som stod nära en av de saknade eleverna, blir traumatiserad och plågas av hemska visioner efter försvinnandet.

År 2020 lever Anna ett fridfullt liv med sin familj när mardrömmarna plötsligt kommer tillbaka och börjar hemsöka henne. När den enda överlevande personen från 1999 mystiskt dör är Anna fast besluten att ta reda på vad som hände med klassen. Under tiden upptäcker hon en mörk och oroande sanning som involverar henne på ett sätt som hon aldrig skulle kunna ha föreställt sig.

I huvudrollen ser vi Danica Curcic, känd från "Ut och stjäla hästar" och tv-serierna "Nobel" och "Bron". "Equinox" består av sex avsnitt och släpps på Netflix den 30 december i år.
| 23 november 2020 09:55 |