Film

Skribent

EvaEpic

1 februari 2012 | 20:01

Taube får huvudroll i "Fjällbackamorden"

Sven-Bertil Taube belönades med en guldbagge för sin prestation i ”En enkel till Antibes” och han ska nu spela en av huvudrollerna i den tredje filmen i storsatsningen ”Fjällbackamorden”.

Taube kommer att spela kyrkovaktmästaren Elias, en snäll och vänlig karaktär som är omtyckt av hela bygden. Elias är den första som oroar sig när traktens lucia försvinner och är den första som anmäler det.

- Min rollfigur Elias är en spännande och intressant karaktär och jag ser även framemot att jobba med Richard Petrelius igen, säger han till produktionsbolaget Tre vänner. Jag har tillbringat mycket tid i Fjällbacka-trakten, så det är extra roligt att få arbeta här.

”Fjällbackamorden” baseras på Camilla Läckbergs böcker och karaktärer, och Camilla själv är väldigt glad över hans medverkan.

- Sven-Bertil Taube är en fantastisk skådespelare och jag har många av hans filmer. Jag är väldigt glad över att han kommer att vara med i Fjällbackamorden, säger hon.

Det två första filmerna utav tolv kommer att ha premiär under julen 2012 på SVT. Biofilmen kommer ha premiär under 2013. Filmen produceras av Tre Vänner i samarbete med Nordisk Film, SVT och Film i Väst.

| 1 februari 2012 20:01 |